Accions a Tarragona x la llibertat de Carmen Badia

Carmen Badia Lachos, dona presa a Zuera, Zaragoza, porta a dia d’avui 45 dies en vaga de fam. El motiu, és exigir la seva excarcelació per malaltia greu. Aquesta és la darrera i extrema mesura que li queda després que li hagin denegat tots els recursos on demanava la seva llibertat o un tercer grau, ja que aquest pervers sistema penitenciari no considera que el seu estat de salut sigui suficientment greu.

Carmen té més de 60 anys, ha patit diversos càncers estant dins la presó, té problemes de cor i va amb cadira de rodes, entre d’altres coses. Sembla però que això no són motius suficients per deixar-la sortir al carrer, després de 12 anys segrestada en presons de Catalunya i l’Estat Espanyol, sense gaudir ni tan sols d’un sol permís penitenciari.

Actualment i des de ja fa temps es troba a la presó de Zuera en un clar estat de desatenció sanitària, malgrat la seva delicada salut. Durant 9 mesos no ha tingut cap sortida a l’hospital, i el metge de la presó ni tan sols la visita. Fins i tot ara que porta 45 en vaga de fam, els únics controls que li fan és mirar-li el sucre i la pressió. A més, la companya està abandonada al mòdul d’infermeria, on al ser la única dona, ha d’estar tot el dia tancada a la seva cela sense poder sortir, fet que a la pràctica acaba sent un aïllament total.

Carmen és, desde fa temps, una presa en lluita i vinculada a grups de suport de l’exterior, motiu pel qual sovint li retenen il·legalment el correu o no li entreguen. També li han posat diverses sancions per difondre suposades mentides sobre el funcionament penitenciari i l’abandonament al que està sotmesa. Sancions per no callar i dir la veritat.

A Carmen, com a tantes altres persones, l’estan matant. Estan deixant que mori lentament a la presó, per desatenció mèdica, per soledat, per falta cures i d’acompanyament. Ella ha pres la valenta decisió d’intentar seguir tenint el control de la seva vida i lluitar per a no ser una xifra més de persones mortes dins aquests centres d’extermini.

Des que la companya va iniciar aquesta vaga de fam el dia 11 de març, s’està duent a terme una campanya de suport des de l’exterior. Animem a totes a informar-vos i solidaritzar-vos amb ella i amb tantes persones preses que estan morint dins les presons catalanes i de l’estat espanyol.

Avui, 24 d’abril, s’han convocat arreu de l’Estat accions de suport a Carmen Badia per a exigir la seva llibertat.

Carmen Badia llibertat!