Resum 1r de maig. No hi som totes, falten les preses!

Ahir, dia 1 de maig, vam intentar visibilitzar el negoci que suposa la presó i tot el seu engranatge, especialment centrant-nos en les condicions laborals en què es troben les persones preses que treballen darrere els murs. Aquesta explotació, basada en la necessitat econòmica i en el xantatge per part dels Equips de Tractament, es presenta irònicament com una peça quasi imprescindible del suposat “procés de reinserció”.

Durant tot el matí vam estar a l’acte que la CNT-AIT organitzava a Barcelona, on es va donar veu a diferents col·lectius que aborden diverses lluites socials: educació, feminisme de classe, Kurdistan, vivenda… desde La Corda vam dur a terme una petita xerrada i una performance per a parlar de l’explotació laboral i la falta total de drets de les persones preses, del CIRE i de qui treu profit i s’enrriqueix a costa de la pobresa i la necessitat. L’ambient va ser agradable, un punt d’intercanvi d’experiències i vivències, on vam conèixer noves persones i ens vam retrobar amb d’altres ja conegudes. Agraïdes per haver estat convidades a participar d’aquesta jornada!

Després del dinar popular vam tornar cap a Tarragona per a formar part de la manifestació, i així donar veu als presos i preses i fer present la lluita anticarceraria al carrer. Perquè no hi som totes, falten les preses!