Concentració diumenge a Tarragona. La presó castiga, humilia, destrueix i mata!

El passat dimecres 9 de novembre una persona de tan sols 19 anys moria a la presó de Mas d’Enric, aquí a Tarragona, suposadament per suicidi. Es tracta d’un jove que estava en presó preventiva, i malgrat la seva edat no es trobava el mòdul de joves, sino a aillament.

Però no es tracta d’un cas aillat. Setmana rere setmana persones preses de Catalunya i de tot l’Estat moren darrere els murs que ens intenten dividir. Un degoteig que va engreixant la negra llista de morts als centres penitenciaris. Segons l’Observatori Penal i de Drets Humans, amb el que portem d’any almenys 30 persones han mort a les presons catalanes. Entre 2015 i 2019 van morir a les presons de l’Estat 863 persones. Xifres escandaloses que ens aterren, ens cabrejen, ens travessen.

Volem visibilitzar aquesta mort i la de tantes persones que perden la seva vida entre 4 parets. Volem mostrar la nostra repulsa a aquest sistema que possibilita tancar i separar de la vida a centenars, milers de persones. El nostre odi a les presons i a la indiferencia. La nostra solidaritat amb les families i l’entorn que paguen també una condemna. El nostre suport i afecte a tots aquells presos i preses que resisteixen malgrat la repressió, els maltractes, els xantatges, les humillacions, les contencions mecaniques, l’aillament i les tortures en totes les seves formes.

La presó castiga, humilia, destrueix i mata. La presó no pot formar part del món que volem. No és una utopia voler acabar amb les presons, el que és una utopia es pensar que es pot viure en una societat que les permeti.

La presó mata! A terra els murs de les presons i solidaritat amb les persones preses!